Vareleveranse

Det å få vareleveranse kan være en todelt opplevelse; -
1: Hurra! Vi får flere varer og kan fylle opp tomme hyller!
2: Shit! Masse å gjøre i tillegg til alle kundene!
For det blir alltid litt ekstra kaos når det kommer vareleveranse.
De gangene det kommer to hele paller er det om å gjøre å få de plassert slik at de ikke står i veien for kundene. Og så starter kappløpet med å få eskene pakket ut så fort som mulig samtidig som man forsøker å rote butikken til så lite som mulig. Det lille personal- kjøkkenet er fint å bruke som mellomstasjon mens man pakker opp. Der står ikke varene i veien for kundene.
For mens man tømmer
pallen og eskene må man samtidig telle opp produktene og sjekke opp mot
følgesedlene som følger med. Det er ikke alltid det stemmer, og det er viktig å
få korrigert både når man mottar for lite eller for mange varer. Og så må man
sjekke om det er noe som har blitt ødelagt under frakt. Det som har blitt
skadet får man kompensert for i form av kreditnota fra leverandør.
Hvis man så har gått igjennom alle varene på pallen og man har oversikt over antallet, må disse varene tas varemottak på i butikken sitt vareregister. Her er det lurt å være nøye, slik at det ikke blir feil i varelageret.
Deretter kan man starte med oppakking av hver enkelt vare. Mange er emballert i single forpakninger for å ta vare på produktet under lagring og frakt. Dette betyr dessverre masse ekstra plastsøppel. Heldigvis har Bygården hvor butikken vår ligger kildesortering, slik at vi kan sortere ut all plasten og pappen og sende til resirkulering.
Neste steg er å få satt prislapp på hver og en av produktene. Dette er selvfølgelig en av de litt mer ensformige oppgavene ved butikkdrift, men også svært viktig. Man vet selv som kunde at man ikke engang vurderer å kjøpe en vare som man ikke vet hva koster. Sånn er det bare.
Til slutt kan man henge eller legge varene ut i butikken, for kundene å plukke med seg.
Puhhh! Godt jobba!